Fallskjermhopping i Voss

HIGH FIVE: Maria Sandberg og Stian Reinhartsen etter vel gjennomført hopping. FOTO: HERMAN BERGER

 

Utforsket egne grenser

Den 8-15 juni var Mitt Norge i Voss for å utforske egne grenser. Totalt var vi 13 personer som tilbrakte nesten én uke på Voss Resort. På agendaen stod rafting, fallskjermhopping(!), fjellklatring og filmproduksjon.

 

Tok fallskjermlappen

Vi ankom Voss Resort 8. juni, og allerede nå begynte vi å kjenne på nervene for det som skulle skje. Nesten alle skulle hoppe i fallskjerm for første gang, mens tre av oss skulle ta fallskjermlappen. Dagen etter ankomst begynte vi med bakketrening og introduksjon, før vi kunne prøve oss på vindtunnelen hos Voss Vind. Dette er et sted hvor man kan oppleve å fly i trygge og kontrollerte omgivelser før det virkelige hoppet. Flykammeret var ca. 17 meter høyt og hadde motorerer med 1608 hestekrefter som blåser luft. 

 

Dag 3 var den store hoppdagen, men fallskjermhopping er en vær- og vindavhengig sport. Vi våknet til tåke og vi måtte bruke dagen på noe annet inntil været klarnet opp. Heldigvis byr Voss på andre gøye aktiviteter, og det ble derfor rafting med Voss Active i tillegg til turer i fjellområdene. Neste dag var det klart for hopping!

 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

I BELIEVE I CAN FLY: Nicolay Reinhartsen hopper for første gang og får hjelp av to instruktører. FOTO: Skydive Voss

 

Surrealistisk opplevelse

Det var en surrealistisk opplevelse å ta steget ut av flyet, vitende om at du faller ned mot bakken i 200 km/t. Likevel var det en befrielse å endelig ta hoppet. Minuttene på flyet var egentlig det som var mest nervepirrende. Da har du en siste mulighet til å trekke deg. Når du var i lufta derimot var det ingen vei tilbake, og en hadde ikke annet valg enn å stole på instruktørene. Øyeblikket fallskjermen ble utløst følte vi oss ganske trygge, og resten av turen var helt magisk. Du kjenner adrenalitet gå gjennom kroppen og en innser hva man nettopp har gjort. Samtidig får man bare lyst til å gjøre igjen.

 

Takk til Skydive Voss for en helt unik opplevelse!

 

Vil du ha besøk av Mitt Norge?

Vi arrangerer ofte turer som dette og besøker gjerne din bedrift/destinasjon. Få besøk av våre ambassadører, enten du ønsker store grupper eller enkeltpersoner. Med fokus på historiefortelling, dokumenterer de sitt opphold i sine kanaler og gir deg og din bedrift eksponering. Kontakt oss på post@mittnorge.no